Projecte

Aretheal és un projecte absolutament personal i localitzat en un lloc molt precís: tres parcel·les situades en els Colls de Porrera, pertanyents a la DOQ Priorat.

L’objectiu no és cap altre que fer produccions limitades de vinyes singulars, vins que expressin l’essència de la terra prioratina, a la qual tractem amb respecte i amb una viticultura de caràcter ecològic.

La meva aventura personal

Em dedico al comerç del vi des de fa més de vint anys. Els meus germans i jo som socis de dos botigues a Falset: “Vins i Olis del Priorat” i “Aguiló Vinateria”. Molts matins, però, me’n vaig al tros i, quan obro la botiga, ja porto des de primeríssima hora a les vinyes fent el que toqui fer a cada època de l’any. 

Si he decidit elaborar els meus propis vins és perquè aquest món t’enamora com més el coneixes i perquè m’agrada la terra i fer de pagès. És per aquesta mateixa raó que vaig fer estudis de sommelieria. Així que aquest projecte és gairebé la culminació natural del meu dia a dia, consagrat a la vinya i el comerç del vi. Vull viure aquesta aventura de cap a peus, del principi al final.

Per què Aretheal?

Areté - ethereal

Aretheal sorgeix de la fusió de dues paraules. La primera és “areté”, una paraula del grec clàssic que indica excel·lència en tots els sentits. La segona és “ethereal”, que fa referència a una bellesa extremadament delicada. El que jo vull és fer un camí a la recerca de d’aquesta excel·lència.