Vinyes

Els ceps d’Aretheal són de garnatxa i carinyena, la quinta-essència dels vins de la DOQ Priorat i, més encara, si estan plantats en costers on hi predomina el sòl de llicorella.

El món dels colls de Porrera

Els prioratins coneixen com els Colls de Porrera una partida que hi ha entre Falset i Porrera, amb sòls predominantment de llicorella, domini de la DOQ Priorat. 

És una terra de costers, arrugada, plena de giragonses i racons, la qual cosa fa que difícilment hi hagi dos finques idèntiques. En el cas d’Aretheal, són tres costers majoritàriament de llicorella força airejats, situats entre 530 i 580 metres d’altitud i acollits sota el Morral, com a muntanya més alta. Tot i això, el fet que les parcel·les tinguin orientacions diferents (sud i nord) fa que els raïms presentin matisos apreciables. 

Tradició i respecte

Vinyes de tres parcel·les que s’aferren com poden a un fort pendent, amb un fort contrast de temperatures entre el dia i la nit, i que conreem a la manera tradicional, seguint les pautes de l’agricultura ecològica, observant el cicle lunar per fer alguns treballs a la terra i, en bona part, amb l’ajut d’animals. 

Les Finques